12 Eylül 1980 Askeri Darbesi
Bu konu hakkındaki kayıtlar.
Görsel Arşiv
Tüm Kayıtlar
Alpaslan Türkeş'in Bülent Ecevit Hakkındaki Sert Açıklamaları
MHP Genel Başkanı Alpaslan Türkeş, CHP lideri Bülent Ecevit’i sömürgecilik ve komünizmle itham ederek Türk siyasi tarihindeki kutuplaşmanın en keskin ifadelerinden birini dile getirdi.
TÖB-DER İstanbul Şubesi'ne Yönelik Bombalı Saldırı
Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği'nin (TÖB-DER) İstanbul şubesi, Türkiye'nin siyasi kutuplaşma yaşadığı dönemde kimliği belirsiz kişi veya gruplar tarafından bombalı saldırıya uğradı.
Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği'nin (TÖB-DER) Kapatılması
Türkiye'nin en büyük öğretmen örgütlenmelerinden biri olan TÖB-DER, 12 Eylül askeri müdahalesi sonrası sıkıyönetim kararıyla kapatılarak tüm şube faaliyetlerine ve kurumsal varlığına son verildi.
HAK-İŞ Konfederasyonu'nun Kuruluşu
Türkiye Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), 22 Ekim 1976 tarihinde Ankara'da kurularak Türkiye'nin sendikal hayatında önemli bir aktör olarak faaliyetlerine başladı.
Tüm Üniversite, Akademi ve Yüksek Okullar Asistanları Birliği (TÜMAS) Kuruldu
Tüm Üniversite, Akademi ve Yüksek Okullar Asistanları Birliği (TÜMAS), akademik personelin özlük haklarını korumak ve üniversitelerin demokratik yapısını güçlendirmek amacıyla Ankara merkezli olarak kuruldu.
Tüm Memurlar Birleşme ve Dayanışma Derneği'nin (Tüm-Der) Kuruluşu
Tüm Memurlar Birleşme ve Dayanışma Derneği (Tüm-Der), kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarını savunmak amacıyla 1970 yılında Ankara merkezli olarak kuruldu.
Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) Yeniden Kuruluşu
1971 yılında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Türkiye İşçi Partisi (TİP) yeniden kuruldu; partinin genel başkanlığına Behice Boran, genel sekreterliğine ise Nihat Sargın getirildi.
TÖB-DER'in Kapatılması İçin Dava Açılması
Ankara Cumhuriyet Savcılığı, Türkiye Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği'nin (TÖB-DER) faaliyetlerinin durdurulması ve kapatılması talebiyle yasal süreç başlattı.
Bugün ve Sabah Gazetelerinin Süresiz Kapatılması
İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı, Bugün ve Sabah gazetelerinin yayınlarını süresiz olarak durdurdu. Karar, Türkiye'deki basın özgürlüğü ve medya tarihi açısından kritik bir dönüm noktası oldu.
SEKA Grevinin Sıkıyönetim Komutanlığı Tarafından Yasaklanması
Sıkıyönetim Komutanlığı, Türkiye Selüloz ve Kağıt Fabrikalarında (SEKA) çalışan işçilerin başlattığı grevi ulusal güvenlik ve kamu düzeni gerekçeleriyle müdahale ederek tamamen durdurdu.