12 Eylül 1980 Askeri Darbesi
Bu konu hakkındaki kayıtlar.
Görsel Arşiv
Tüm Kayıtlar
İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı'nın Sanatçılar Hakkında Gıyabi Tutuklama Kararı
İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Mahkemesi; Cem Karaca, Melike Demirağ ve Selda Bağcan'ın da aralarında bulunduğu sanatçılar hakkında yurt dışındaki faaliyetleri nedeniyle gıyabi tutuklama kararı çıkardı.
Türk Vatandaşlığı Kanunu'nda Değişiklik: Vatandaşlıktan Çıkarılma Düzenlemesi
Milli Güvenlik Konseyi, Türkiye aleyhine faaliyet gösteren ve yapılan çağrıya rağmen üç ay içinde yurda dönmeyen kişilerin Türk vatandaşlığından çıkarılmasını öngören yasa değişikliğini kabul etti.
Behice Boran'ın 8 Yıl 9 Ay Hapis Cezasına Mahkum Edilmesi
Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Behice Boran, yurtdışında bulunduğu sırada gıyabında yargılanarak 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Genelkurmay Sıkıyönetim Başkanlığı’ndan Abdullah Öcalan ve Kemal Burkay Dahil 45 Kişiye Yurda Dönüş Çağrısı
Genelkurmay Sıkıyönetim Askeri Hizmetler Koordinasyonu Başkanlığı, Abdullah Öcalan ve Kemal Burkay'ın da aralarında bulunduğu 45 siyasi ismin 19 Mart tarihine kadar Türkiye'ye dönmeleri için resmi çağrıda bulundu.
Necmettin Erbakan ve MSP Yöneticilerinin Mahkum Edilmesi
Milli Selamet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, laikliğe aykırı faaliyetleri nedeniyle yargılandığı davada 4 yıl hapis ve 1 yıl 4 ay sürgün cezasına çarptırıldı.
İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı'nın Abdullah Baştürk Hakkındaki İşkence İddialarını Yalanlaması
İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Savcılığı, DİSK Genel Başkanı Abdullah Baştürk'e işkence yapıldığına dair iddiaların asılsız olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını bildirdi.
MHP ve Yan Kuruluşları Soruşturması: 36 Cinayetin Aydınlatılması
Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı tarafından yürütülen MHP ve yan kuruluşlarına yönelik soruşturmalar kapsamında, geçmişe dönük toplam 36 siyasi cinayet aydınlatıldı.
74 Sanıklı Dev-Yol Davası'nın Başlaması
Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde 74 sanığın yargılandığı Devrimci Yol davası resmen başladı. Dava süreci, Türkiye'nin siyasi ve hukuki tarihinde önemli bir dönüm noktası teşkil etti.
Genelkurmay'dan Mehmet Ali Ağca ve 42 Kişiye Vatandaşlıktan Çıkarılma Uyarısı
Genelkurmay Başkanlığı, Mehmet Ali Ağca'nın da aralarında bulunduğu 43 firarinin 17 Mart tarihine kadar teslim olmamaları halinde Türk vatandaşlığından çıkarılacağını duyurdu.
Uluslararası Af Örgütü Heyetinin Bülent Ecevit ile Görüşmesi
Uluslararası Af Örgütü heyeti, 12 Eylül askeri darbesi sonrası siyasi kısıtlamalar altındaki eski CHP lideri Bülent Ecevit ile görüşerek Türkiye’deki insan hakları ve demokrasi sürecini değerlendirdi.