12 Eylül 1980 Askeri Müdahalesi
Bu konu hakkındaki kayıtlar.
Görsel Arşiv
Tüm Kayıtlar
Başbakan Bülent Ulusu’nun Güvenlik ve Asayiş Verilerini Açıklaması
Başbakan Bülent Ulusu, düzenlediği basın toplantısında son altı ayda 6.223 kişinin gözaltına alındığını ve 16.888 kişinin hüküm giydiğini belirterek toplumsal huzur mesajı verdi.
Milli Güvenlik Konseyi'nin Vergi Cezalarında %90 İndirim Kararı
Milli Güvenlik Konseyi, ekonomiyi canlandırmak ve kamu alacaklarının tahsilatını hızlandırmak amacıyla vadesi geçmiş vergi borçlarının cezalarında yüzde 90 oranında indirime gidilmesini kararlaştırdı.
Necmettin Erbakan ve MSP Yöneticilerinin Sıkıyönetim Mahkemesi’ndeki Yargılanması
Milli Selamet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan ve 33 partilinin, 12 Eylül darbesi sonrası laikliğe aykırı faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle Ankara Sıkıyönetim Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlandı.
Milli Güvenlik Konseyi'nin Siyasi Faaliyetlere İlişkin Esasları Belirlemesi
Milli Güvenlik Konseyi, 12 Eylül darbesi sonrası süreçte siyasi parti mensuplarının uyması gereken kuralları ve kısıtlamaları içeren yeni yasal düzenlemeleri yürürlüğe koydu.
DİSK Davası ve Abdullah Baştürk Hakkında İdam Talebi
12 Eylül askeri darbesinin ardından DİSK Genel Başkanı Abdullah Baştürk ve 51 sendika yöneticisi hakkında, anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs suçlamasıyla idam cezası istemli dava açıldı.
12 Eylül Dönemi İdamları: Mustafa Özenç ve İsmet Şahin'in İnfazı
12 Eylül askeri darbesi sonrası yargılanan sol görüşlü Mustafa Özenç ve sağ görüşlü İsmet Şahin, sıkıyönetim mahkemelerinin verdiği kararlar doğrultusunda 20 Ağustos 1981 tarihinde idam edildiler.
Danışma Meclisi'nin İlk Toplantısı ve Göreve Başlaması
12 Eylül 1980 askeri darbesinin ardından yeni anayasayı hazırlamakla görevlendirilen Danışma Meclisi, 23 Ekim 1981 tarihinde Ankara'da ilk toplantısını gerçekleştirerek çalışmalarına başladı.
Yükseköğretim Kanunu'nun Kabulü ve YÖK'ün Kurulması
Milli Güvenlik Konseyi Yükseköğretim Kanunu'nu onayladı ve bu kanun çerçevesinde üniversiteleri merkezi bir yapıya bağlayan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) resmen kuruldu.
Milli Güvenlik Konseyi'nin Memurlara Erken Emeklilik Hakkı Tanıyan Yasayı Onaylaması
Milli Güvenlik Konseyi, memurların 20 hizmet yılını doldurduktan sonra emekli olmalarına imkan tanıyan yasayı onaylayarak kamu çalışanları için erken emeklilik dönemini başlattı.
Sadi Irmak'ın 'Kendimize Mahsus Demokrasi' Açıklaması
Danışma Meclisi Başkanı Sadi Irmak, Türkiye'nin yeni anayasa sürecinde benimsenecek demokratik modelin ülkenin milli yapısına ve toplumsal koşullarına özgü olacağını açıkladı.