Tarihten Kesitler
COVID-19 Salgını
Bu konu başlığı altındaki önemli olaylar.
COVID-19 Salgını
Kavram / Olay ile ilgili tarihi kayıtlar
5 Olay
0 Görüntülenme
6 Nisan
2021
Olay
Diyanet: Aşı Orucu Bozmaz Teravih Namazı Evlerde Kılınacak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, COVID-19 salgını tedbirleri kapsamında teravih namazlarının evlerde kılınacağını ve aşı uygulamasının orucu bozmayacağını kamuoyuna açıkladı.
1.1B
22 Mayıs
2021
Olay
2021 Eurovision Şarkı Yarışması Maneskin Zitti e buoni
2020 yılında, covid-19 salgını nedeniyle ertelenen Eurovision Şarkı Yarışması yapıldı. Türkiye'nin 2013 yılından beri yarışmaya katılmadığı organizasyona 39 ülke katıldı. Yarışmayı İtalya'yı temsil eden Maneskin grubu "Zitti e buoni" isimli İtalyanca şarkıyla kazandı.
1.4B
Video
6 Eylül
2021
Olay
Yeniden yüz yüze eğitim başladı
Covid-19 salgınınında ertelenen yüz yüze eğitim yeniden başladı. Okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri, 1-3 Eylül'de okullarda yüz yüze yürütülen uyum eğitimine katılmıştı.
Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyonun üzerinde öğretmen, haftada 5 gün yüz yüze eğitim yapacak. Covid-19 salgını hala devam ediyor.
908
30 Mart
2020
Olay
Biz Bize Yeteriz Türkiyem Milli Dayanışma Kampanyası başlatıldı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' sloganıyla Milli Dayanışma Kampanyası'nı başlatarak ihtiyaç sahipleri için yardım seferberliği ilan etti.
1.1B
27 Ekim
2020
Olay
Sağlık çalışanlarının izin ve istifa yasağı
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca imzasıyla 81 il valiliğine "Personel İşlemleri" hakkında genelge gönderildi. Her ne sebeple olursa olsun Covid-19 salgını sürecinde istifa talebinde bulunan personelin mezkur talebi kabul edilmeyecek. Yasal mazeret izinleri (evlilik, ölüm, analık, hastalık ve refakat) hariç Bakanlık merkez ve taşra teşkilatında çalışan bütün personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri durduruldu.
822