Sudan'da bir yolcu uçağının Hartum havaalanına indikten sonra alev alması sonucu en az 100 yolcunun öldüğü bildirildi.
Sudan devlet televizyonu, Amman'dan gelen ve içinde 203 yolcunun bulunduğu Sudan hava yollarına ait uçağın alev alması sonucu yolculardan yarısına yakınının öldüğünü duyurdu.
Sudan Emniyet Müdürü Muhammed Necib de elverişsiz hava koşulları nedeniyle uçağın sert iniş yaptığını ve ikiye bölünen uçağın alev aldığını söyledi.
Sudan devlet televizyonu, Hartum'a inişinde kaza yapan Sudan Havayollarına ait uçakta 203 yolcu ve 14 mürettebatın bulunduğunu bildirdi.
Kazada en az 100 kişinin öldüğünü duyuran televizyon, çok sayıda kurtarma ve itfaiye ekibinin olay yerine gittiğini belirtti.
Çok sayıda yaralının hastanelere götürüldüğü belirtilirken, havaalanındaki yolcu ailelerinin panikte olduğu bildirildi. Uçağın pilotunun uçağın havalanmasından yaklaşık 10 dakika sonra "teknik sorunlar" olduğunu haber verdiği öğrenildi.
Sudan Havayollarının Şam bürosu müdürü Rakıp Abdüllatif ise Airbus-310 tipi uçağın 203 yolcu ve 14 kişilik mürettebatla Suriye'nin başkenti Şam'dan havalandığını, uçağın Amman'da 34 yolcu daha aldığını söyledi.
Abdüllatif, yolculardan çoğunun Sudanlı olduğunu belirtti.
Hartum Havaalanı dürü Yusuf İbrahim de Sudan TV'sine yaptığı açıklamada, uçağın "güvenli bir şekilde indiğini", hatta pilotun kontrol kulesiyle temasa geçerek iniş rotası konusunda direktifler aldığını, o sırada uçağın motorlarından birinin patlayarak yandığını anlattı.
İbrahim, kazanın teknik nedenlerle meydana geldiğini kaydederek, kötü hava koşullarıyla ilgisi olmadığını söyledi.
Kazadan kurtulanlar bulunduğunu ifade eden İbrahim, sayı vermedi. Sudan Emniyet Müdürü Muhammed Necib, elverişsiz hava koşulları nedeniyle uçağın sert iniş yaptığını ve ikiye bölünen uçağın alev aldığını söylemişti.
Sudan'da Temmuz 2003'te iç hatlar seferini yapan Sudan hava yollarına ait uçağın ülkenin doğusunda düşmesi sonucu aralarında üst düzey askeri bir yetkili ve 8 yabancının bulunduğu 115 kişi ölmüştü. Kazadan sadece bir çocuk kurtulmuştu.