Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tedavi gören yaralı askerleri ziyareti esnasında bölgedeki güvenlik durumuna dair kritik açıklamalarda bulundu. Başbuğ, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadele kararlılığını vurgularken, sınır ötesindeki tehdit unsurlarının güncel sayısal verilerini paylaştı.
General Başbuğ, istihbari verilere dayanarak Irak'ın kuzeyinde, büyük çoğunluğu Türkiye sınırına yakın bölgelerde konuşlanmış 3500 ile 3800 dolayında teröristin bulunduğunu ifade etti. Bu açıklama, o dönemde Türkiye'nin sınır güvenliği politikaları ve sınır ötesi tehdit algısının boyutlarını göstermesi açısından askeri ve siyasi çevrelerde geniş yankı uyandırdı.
Söz konusu beyanat, Türkiye'nin ilerleyen süreçte gerçekleştireceği sınır ötesi operasyonların gerekçelendirilmesi ve bölgesel güvenlik stratejilerinin belirlenmesinde önemli bir referans noktası oluşturmuştur. Başbuğ'un bu tespiti, terörle mücadelenin sadece yurt içinde değil, kaynağında kurutulması gerektiğine dair askeri doktrinin bir yansıması olarak tarihe geçmiştir.
TB Arşiv Kaydı #24390
10
Mart
2007
19 Yıl Önce
İlker Başbuğ'un Kuzey Irak'taki Terör Varlığına İlişkin Açıklaması
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Diyarbakır Asker Hastanesi ziyareti sırasında Irak'ın kuzeyinde 3500-3800 civarında teröristin bulunduğunu kamuoyuna açıkladı.
19.2B
HİCRİ: 20 Safer 1428
RUMİ:17 Şubat 1442
Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ, Diyarbakır Asker Hastanesi ziyareti sırasında Irak'ın kuzeyinde 3500-3800 civarında teröristin bulunduğunu kamuoyuna açıkladı.
Yorumlar
Yorumlar 0
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız .
Tarih Navigasyonu
Bu tarihi (10 Mart) farklı açılardan keşfedin:
Şu an sessizlik hakim...