Tarihte Bugün TB Latif Mutlu Hayatını Kaybetti

10 Ocak 2016 / 8 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
27 Temmuz
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Temmuz
Bu Ay Doğanlar
Temmuz
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Latif Mutlu Hayatını Kaybetti

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Kurucularından, Latif Mutlu 91 Yaşında Vefat Etti

ÖLÜM 8 yıl önce   tarihtebugun.org

ÖLÜM Tarihte Bugün: 10 Ocak 2016 Latif Mutlu Hayatını Kaybetti
21 Haziran 1924 Nazimiye doğumludur. . Evli ve iki oğlu vardır. Petrol ofisinde 15 yıl müdür olarak görev yaptı (1951-1965), En önemli görevinin, Türkiye'nin ilk boru hattı olan İskenderun – Batman boru hattının kurucu müdürlüğü olduğunu söyler. Bu arada üç yıl Ankara hukuk fakültesine devam etti ise de bitiremedi.(1958-1965). Ardından Ankara'ya gelerek Ankara iktisadi ve ticari ilimler yüksek okulunun kuruluşuna katılmış, 1968 yılında Diş Hekimliği ve Eczacılık Özel Yüksekokullarını kurmuştur. 1971 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Özel Yüksekokulu'nu bitiren Latif Mutlu, 1965'ten bu yana eğitimin içindedir. 1972'de Kıbrıs'ta bir üniversite kurmak KKTC'den izin aldığı halde, Ankara bu kararı onaylamadı.
1979 yılında Bursa' da elektrikle karbondioksit üretimi için tesisler kurmuştur. 1983 de karbon dioksit üretim sistemini değiştirerek diğer üreticilere kendi yöntemlerini kullanmaları için izin vermiştir.



1987 yılında evini Ankara'dan İstanbul'a taşıdı. 1991 genel seçimlerinde (SHP) Sosyal Demokrat Halkçı Parti, İstanbul 2. Bölgede Milletvekili adayı olarak seçime katıldı ise de bu bölge seçim barajını aşamadığından Milletvekili çıkaramadığı için seçilemedi. 1991'den başlayarak İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı okullarında 3 yıl kadar genel müdürlük yaptı. Yeni bir üniversite kurma girişimlerine izin alamadı.

1994'te İngiltere'de iki devlet üniversitesinden aldığı yetkiyle ve onlar adına İstanbul'da üniversite düzeyinde eğitim veren kurslar açmak üzere M.E.B. den ruhsat aldı. Kursların eğitime başlaması basında yoğun eleştiriye neden oldu. Korsan üniversite, gizli üniversite manşetlerine hedef olunca, kursların açılmasına izin veren M.E.B ile YÖK kursların kapatılması ve kurucu Latif Mutlu'nun cezalandırılması için ayrı ayrı dava açtılar.

1995 de çok zor durumda kalan Latif Mutlu, sonunda YÖK ile anlaşmaya vararak kursların üniversiteye dönüştürülmesi için gerekli hazırlıklara başlattı. Bunun için, Bilgi Eğitim ve kültür vakfını kurdu. Kanunini işlemler tamamlanınca, 7 Haziran 1996 da TBMM'nin kabul ettiği kanunla İstanbul Bilgi üniversitesi resmen kuruldu. Latif Mutlu, 11 yıl bu vakfın başkanlığını yaptıktan sonra, 2006 de İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı oldu. Halen bu üniversitenin Kurucular Kurulu Onursal başkanı ve Vakfın Mütevelli Heyet üyesi olarak görev yapmaktadır.

TRT Çocuk ve Gençlik Vakfı ile Zeynep Mutlu Eğitim Vakfı'nın kurucu ve yönetim kurulu üyesi olarak Eğitim hizmetinde çalıştı. Türkiye İş Bankası Kültür yayınları, Latif Mutlu'nun yaşamını konu alan "Uygarlığın Peşinde" isimli kitabı 2010 yılında "Nehir söyleşi" dizisinde yayımladı.

[Kaynak:http://www.latifmutlu.com]

---
Bir Güncelleme 22 Ocak 2016,
Özel hemşiresi dolandırıcılıktan gözaltı
Vefat eden iş adamının özel hemşiresi dolandırıcılıktan gözaltına alındı.
Latif Mutlu'nun kredi kartı bilgilerini kopyalayarak alışveriş yaptığı iddia edilen özel hemşiresi gözaltına alındı
15 Ocak'ta bir giyim mağazasına Latif Mutlu'nun kredi kartından sipariş verilmesi üzerine ekipler, Şirinevler'deki kargo ofisinde önlem aldı.

Şüpheli A.Ş'nin, Latif Mutlu'ya ait kredi kartı bilgilerini aldığı, çalıştığı hastanedeki üç hastanın kimliğine kendi fotoğrafını koyduğu ve internet üzerinden tanınmış mağazalardan yaklaşık 15 bin liralık saat ve kıyafet sipariş ettiği öne sürüldü.
Emniyette susma hakkını kullanan şahıs. sorgusunun ardından Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na sevk edildi.
A.Ş, adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 27 Temmuz

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org