Tarihte Bugün TB Ergenekon onikinci dalga

13 Nisan 2009 / 15 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
1 Mayıs
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Mayıs
Bu Ay Doğanlar
Mayıs
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Ergenekon onikinci dalga

Ergenekon soruşturması kapsamında,sabah saatlerinde düzenlenen operasyonda Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal'ında içinde bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

OLAY 15 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 13 Nisan 2009 Ergenekon onikinci dalga
''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal ile eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun gözaltına alındığı bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten savcıların istemi ve mahkemenin kararı üzerine Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın evindeki arama işlemi tamamlandı. Haberal, daha sonra güvenlik güçlerinin eşliğinde evinden çıkarıldı.

Operasyon kapsamında, sabah erken saatlerde eş zamanlı olarak Başkent Üniversitesi rektörlük binası, Haberal'ın evi ve Kızılcahamam'daki Patalya Otel'de aramalar başlatılmıştı. Mehmet Haberal'ın evinin bulunduğu Çayyolu Mutlukent 11. Cadde'deki arama nedeniyle evin bulunduğu cadde jandarma ekiplerince araç ve yaya trafiğine kapatıldı.

MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı'nın Haberal'ın evinde olduğu, Başkent Üniversitesi çalışanlarının da servis araçlarıyla evin bulunduğu sokağın girişine geldikleri görüldü. Haberal evden çıkarılırken, çevrede toplananların alkışlı protesto eyleminde bulunduğu gözlendi.

ÇYDD VE TÜRKAN SAYLAN'IN EVİNDE ARAMA

Soruşturma kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde de arama yapıldığı bildirildi. Derneğil İstanbul'daki genel merkeziyle İzmir, Van ve Antalya şubelerinde arama yapılıyor. Türkan Saylan, polisin genel merkezde silah aradığını söyledi.

'Ergenekon'' soruşturması kapsamında Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan'ın İstanbul'daki evinde de arama yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, Prof. Dr. Saylan'ın Beşiktaş Arnavutköy Beyazgül Sokak'taki evine, sabahın erken saatlerinde gelen çeşitli şubelere bağlı polisler, arama çalışması başlattı.

Prof. Dr. Saylan, kendisine cep telefonundan ulaşan AA muhabirine evinde arama yapıldığını doğruladı.

ESKİ REKTÖRLERİN VE ADD YÖNETİCİLERİNİN EVİNDE ARAMA

Ergenekon soruşturması kapsamında Bursa'da da ADD Genel Başkan Vekilinin ve Uludağ Üniversitesi eski rektörü Mustafa Yurtkuran'ın evi de aranıyor. Yurtkuran'ın aramadan sonra İstanbul'a getirileceği söyleniyor.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında eski Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Ferit Bernay'ın evinde arama yapılıyor.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde, Prof. Dr. Ferit Bernay'ın OMÜ Kurupelit Yerleşkesi'ndeki lojmanlarda bulunan evine gelerek aramalara başladı.
İki dönem OMÜ Rektörlüğü yapan Prof. Dr. Bernay, halen OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde görev alıyor.

Operasyon kapsamında eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun da gözaltına alındığı bildirildi.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Van Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Ayşe Yüksel'in iş yerinde ve evinde arama yapılıyor.

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Prof. Dr. Ayşe Yüksel'in Yüzüncü Yıl Üniversitesi yerleşkesindeki lojmanlarında bulunan evinde ve ofisinde arama başlattı. Van ÇYDD'de de sabahın erken saatlerinde arama yapıldığı, bazı evraka el konulduğu öğrenildi.






DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 1 Mayıs

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org