1990'lı yılların ortasında Türkiye, yüksek enflasyon ve ekonomik istikrarsızlıkla mücadele ederken, Tansu Çiller hükümetinin uyguladığı kemer sıkma politikaları toplumsal huzursuzluğu artırdı. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) tarafından organize edilen bu büyük Ankara mitingi, on binlerce işçinin hak arayışı için bir araya geldiği tarihi bir dönüm noktası oldu. Türkiye'nin farklı illerinden gelen emekçiler, çalışma hayatındaki zorluklara ve özelleştirme uygulamalarına karşı tepkilerini dile getirdi.
Özellikle 5 Nisan Kararları sonrası derinleşen ekonomik kriz, işçi sınıfının satın alma gücünü ciddi oranda düşürmüştü. Başkent meydanlarını dolduran kitleler, hükümetin ekonomi yönetimini istifaya davet ederken, sendikal hakların korunması ve ücret iyileştirmesi taleplerini haykırdı. Bu eylem, Türkiye'nin yakın siyasi tarihinde sendikal mücadelenin ve toplumsal muhalefetin en kitlesel gövde gösterilerinden biri olarak kayıtlara geçti.
TB Arşiv Kaydı #79220
15
Ekim
1995
31 Yıl Önce
Ankara'da Büyük İşçi Mitingi ve Tansu Çiller Protestosu
Türkiye'nin dört bir yanından Ankara’ya gelen binlerce işçi, TÜRK-İŞ öncülüğünde düzenlenen dev mitingle Başbakan Tansu Çiller’in ekonomi politikalarını ve özelleştirme kararlarını protesto etti.
52.5B
HİCRİ: 20 Cemaziyelevvel 1416
RUMİ:9 Mart 1442
Türkiye'nin dört bir yanından Ankara’ya gelen binlerce işçi, TÜRK-İŞ öncülüğünde düzenlenen dev mitingle Başbakan Tansu Çiller’in ekonomi politikalarını ve özelleştirme kararlarını protesto etti.
Yorumlar
Yorumlar 0
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız .
Tarih Navigasyonu
Bu tarihi (15 Ekim) farklı açılardan keşfedin:
Şu an sessizlik hakim...