Tarihte Bugün TB Ankaraspor Küme Düşürüldü Ligde On Yedi takım kaldı

15 Eylül 2009 / 14 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
29 Mart
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Mart
Bu Ay Doğanlar
Mart
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Ankaraspor Küme Düşürüldü Ligde On Yedi takım kaldı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Turkcell Süper Lig takımlarından Ankaraspor'u bir alt lige düşürülmesine karar verirken, Ankaraspor Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz ve Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek'e 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

OLAY 14 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 15 Eylül 2009 Ankaraspor Küme Düşürüldü Ligde On Yedi takım kaldı
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Turkcell Süper Lig takımlarından Ankaraspor'u bir alt lige düşürülmesine karar verirken, Ankaraspor Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz ve Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek'e 6 ay hak mahrumiyeti cezası verdi.

Kuruldan yapılan açıklamaya göre, Ankaraspor ile aynı ligde mücadele ettiği Ankaragücü Kulübü ile arasındaki ilişkinin, sportif rekabeti engelleyici, müsabakaların ve ligin dürüstlüğünü, kamuoyunun ligin dürüstlüğüne ilişkin algısını zedeleyecek nitelikte olması nedeniyle, TFF Statüsü'nün 18. ve 76. maddeleri ile Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. maddesine aykırılıktan dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın (FDT) 45/1. maddesi uyarınca, konuyla ilgili uluslararası kural ve kabullerde belirlenmiş olan ölçütler de dikkate alınarak takdiren bir alt lige düşürülmesine karar verdi.

BAŞKANLARA 6 AY HAK MAHRUMİYETİ

Ankaraspor Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz'ın, başkanı olduğu Ankaraspor'un aynı ligde mücadele ettiği Ankaragücü Kulübü ile arasındaki sportif rekabeti engelleyici ilişki ve TFF Statüsü'nün 18. ve 76. maddeleri ile Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. maddesine aykırı eylemlerinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 45/1. maddesi uyarınca takdiren 6 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına karar verildi.

Ankaragücü Kulübü Başkanı Ahmet Gökçek'in de başkanı olduğu Ankaragücü Kulübü'nün aynı ligde mücadele ettiği Ankaraspor ile arasındaki sportif rekabeti engelleyici ilişki ve TFF Statüsü'nün 18. ve 76. maddeleri ile Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. maddesine aykırı eylemlerinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT'nin 45/1. maddesi uyarınca takdiren 6 ay hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılması kararı alındı.

ANKARAGÜCÜ'NE CEZA VERİLMEDİ

Kurul, Ankaragücü hakkında ceza tayinine yer olmadığına karar verirken, kulübün yönetim kurulu üyelerine 3 ay hak mahrumiyeti verdi.

Kurul'un Ankaragücü ile ilgili kararı ise şöyle:

“Ankaragücü Kulübü hakkında; aynı ligde mücadele ettiği Ankaraspor ile arasındaki ilişkinin sportif rekabeti engelleyici ve TFF Statüsü'nün 18. ve 76. maddeleri ile Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. maddesine aykırı olmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle sevk yapılmış ise de; aynı ligde yer alan iki kulüp arasındaki ilişkinin sportif rekabeti engelleyici nitelikte olduğu durumlarda, ulusal kurallar ile uluslararası kural ve kabuller uyarınca bir kulübün bir alt lige düşürülmüş olması, norm ile amaçlanan sonuçların meydana gelmesi açısından yeterli bulunduğundan, konuyla ilgili uluslararası kural ve kabullerde belirlenmiş olan ölçütler dikkate alınarak takdiren Ankaraspor'un bir alt lige düşürülmesi yönünde karar verildiğinden, anılan kulüp hakkında ceza tayinine yer olmadığına,

Ankaragücü Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri Nuri Elibol, Tekin İpek, Faruk Kalyoncu, Hüseyin Arslan, Nadir Koç, Mustafa Akan, Necdet Kuzu, Mehmet Nükte, Yavuz Bulut, Avni Kavlak, Ayhan Atalay, Ekrem Sarısu, Levent Çamur, Hüseyin Kocabıyık ve Mehmet Ercan'ın, yöneticisi oldukları Ankaragücü Kulübü'nün aynı ligde mücadele ettiği Ankaraspor ile arasındaki sportif rekabeti engelleyici ilişki ve TFF Statüsü'nün 18. ve 76. maddeleri ile Kulüp Tescil Talimatı'nın 17. maddesine aykırı eylemlerinden dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle FDT;nin 45/1. maddesi uyarınca takdiren 3 ay hak mahrumiyeti cezasıyla cezalandırılmalarına karar verildi.





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 29 Mart

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org