1990'lardaki Körfez Savaşı sonrası Basra Körfezi'nde suların durulmadığı bir dönemde, ABD Başkanı Bill Clinton, Irak'ın Kuveyt sınırındaki askeri hareketliliğine tepki olarak bölgeye 3.500 asker gönderdi. Bu hamle, Saddam Hüseyin yönetiminin bölgedeki istikrarı tehdit eden ve müttefik topraklarını doğrudan hedef alan saldırgan politikalarına karşı caydırıcı bir güç gösterisi olarak gerçekleştirildi.
Clinton, sevkiyatla eş zamanlı olarak yaptığı açıklamada, Irak'ın uluslararası hukuka ve komşu ülkelerin sınır güvenliğine saygı duyması gerektiğini vurguladı. Bağdat yönetimini saldırgan tavırlarını sürdürmesi halinde çok daha ağır askeri sonuçlarla karşılaşacağı konusunda uyaran bu hamle, ABD'nin Orta Doğu'daki stratejik çıkarlarını koruma ve Kuveyt'in egemenliğini güvence altına alma kararlılığını bir kez daha uluslararası kamuoyuna kanıtladı.
TB Arşiv Kaydı #72860
17
Eylul
1996
30 Yıl Önce
ABD Başkanı Bill Clinton’ın Kuveyt’e Asker Sevkiyatı ve Irak’a Uyarısı
ABD Başkanı Bill Clinton, Irak'ın bölgedeki saldırgan tutumuna karşı Kuveyt'e 3.500 asker sevk ederek Bağdat yönetimini askeri müdahale konusunda sert bir dille uyardı.
61.2B
HİCRİ: 4 Cemaziyelevvel 1417
RUMİ:7 Mart 1442
ABD Başkanı Bill Clinton, Irak'ın bölgedeki saldırgan tutumuna karşı Kuveyt'e 3.500 asker sevk ederek Bağdat yönetimini askeri müdahale konusunda sert bir dille uyardı.
Yorumlar
Yorumlar 0
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız .
Tarih Navigasyonu
Bu tarihi (17 Eylul) farklı açılardan keşfedin:
Şu an sessizlik hakim...