Tarihte Bugün TB Aysel Gürel hayatını kaybetti

17 Şubat 2008 / 16 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
27 Temmuz
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Temmuz
Bu Ay Doğanlar
Temmuz
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Aysel Gürel hayatını kaybetti

Söz yazarı Aysel Gürel hayatını kaybetti. Aysel Gürel, geçirdiği ağır bronşit nedeniyle uzun süredir hastanade tedavi görüyordu. Gürel'in durumunun dün gece (16 şubat gecesi) ağırlaştığı, iki kızının hastanede başında olduğu öğrenildi.

ÖLÜM 16 yıl önce   tarihtebugun.org

ÖLÜM Tarihte Bugün: 17 Şubat 2008 Aysel Gürel hayatını kaybetti
Sinema oyuncusu Müjde Ar ile sinema ve tiyatro oyuncusu Mehtap Ar'ın annesi olan söz yazarı Aysel Gürel, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi bölümü mezunu olup, şarkı sözü yazarlığının yanı sıra, Türkolog, edebiyat öğretmeni, tiyatro oyuncusu ve şairdi.

Şarkıları arasında dillerde marş olan Firuze, Ünzile, Yalnızca Sitem, 1945, Ne Kavgam Bitti Ne Sevdam, Değer mi?, Sır, Yolun Başı, Sarıl Bana, Ateşle Barut, Zor Kadın, Aşk, Yanarım, Vur Yüreğim, Abone, Zorba Aşk, Dönmeyeceğim, Ayrıldık İşte, Son Dua, Gençlik Başımda Duman (Ateş Böceğim), Bilmem Hatırladın Mı?, Deli Balım, Yörük Yaylası, Arabesk bulunuyor.

Aysel Gürel kendisini şöyle tanımlar; İki ayrı Aysel Gürel var. Biri perukasını takar, makyajını yapıp delimtrak hareketlerle ilgi çeker ve lafı patlatır. Sabah kalktığında kapıyı çekip Amerika’ya gidebilecek bir Aysel. Bağımsız, özgür bir kadın. Diğeri de öğretmen kimliğinde, kültürlü; bunu çekinmeden söylüyorum,çünkü kültür Türkiye’de tamamen dibe vurdu. Alfabeyi okuyana, internetin başına oturup yazan çizene ne kültürlü diyorlar. Kültür sonsuza kadar okumaktan geçer.

Şiir Şimdi ve Senin İçin Sana Değil isimli iki de kitabı bulunan Gürel, birçok filmde rol aldı.

Bendeniz Aysel dizisinde de rol alan Aysel Gürel, son olarak Aysun Kayacı ile birlikte bir meşrubat firmasının reklamında rol almıştı.

Sezen Aksu'nun seslendirdiği; Ünzile, Firuze, Sen Ağlama ve Sitem gibi klasikleşmiş şarkıların sözleri de Aysel Gürel'e aittir.

2008 yılı başlarında rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı ve geçirdiği ağır bronşit sonucu ciğerlerinde meydana gelen kanama ve karaciğer yetersizliği sebebiyle vefat etti.

Aysel Gürel, ölmeden önce de Türk kadınlarına şu mesajı veriyordu: “bilsinler ki ben 79 yaşıma kadar çalıştım ve dimdik ayaktayım. Hiç durmadan çalıştım.Çalışmak ve ayakta kalmak güç ama ben başardım, tüm kadınlar da başarabilir.Türk kadınlarına bu örnek olsun. Çalışmaktan yılmasınlar.”

Aysel Gürel ölmeden önce de 'Gençlere sahip çıkın, onların elinden tutun' dedi.

Aysel Gürel 17 şubat 2008 pazar günü 16.25'de 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Sanat ve siyaset dünyasından geniş katılımlı bir cenaze töreninin ardından,Zincirlikuyu Mezarlığı'na alamet-i farikasi olan renkli perukları ve kalın çerçeveli kırmızı gözlükleri ile defnedildi.

Aysel gürel anısına sevdiği sanatçı dostları ve kızlarının iş birliğiyle Çınar adlı albümü ortaya çıkmıştır.

Sanatçı başrollerini Şener Şen ve Müjde Ar'ın oynadığı Arabesk filminin ve Ağır Roman filmlerinin şarkılarını da yazmıştır. Arabesk filminde Şener Şen'in taverna şarkıcısı rolünde söylediği "Salla Salla" isimli şarkı daha sonra Sezen Aksu'nun Işık Doğudan Yükselir albümünde Rakkas olarak yer almıştır

Aysel Gürel'in henüz yayınlanmamış 30.000 şiiri bulunmaktadır. Eserlerini Türkiye'de birçok sanatçı seslendirmiştir.





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 27 Temmuz

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org