Eskişehir'de bulunan hava üssünden havalanan Türk Hava Kuvvetleri'ne ait bir askeri uçak, görev uçuşu sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle şehrin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Dede Mahallesi'ne düştü. Meskun mahal üzerine düşen uçak, çarpmanın etkisiyle infilak ederek çevredeki evlerde yangın çıkmasına ve ağır hasar oluşmasına neden oldu.
Meydana gelen bu trajik kazada, uçağın pilotuyla birlikte bölgede bulunan sivillerden oluşan toplam 10 kişi yaşamını yitirdi. Olayın ardından askeri ve sivil arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edilerek enkaz kaldırma çalışmalarına başladı. Bu olay, Türk havacılık tarihine yerleşim yerlerini etkileyen en acı uçak kazalarından biri olarak geçti.
Kaza, askeri hava üslerinin şehir merkezlerine yakınlığı ve uçuş güvenliği protokolleri üzerine ciddi tartışmaları beraberinde getirdi. Olayın yaşandığı bölgede derin bir yas ilan edilirken, hayatını kaybedenlerin anısı Eskişehir'in yerel tarihinde toplumsal bir hafıza olarak yerini korumaktadır.
TB Arşiv Kaydı #67290
25
Agustos
1954
72 Yıl Önce
Eskişehir Dede Mahallesi Askeri Uçak Kazası
Eskişehir'in Dede Mahallesi'ne düşen askeri uçak, pilotla birlikte toplam 10 kişinin hayatını kaybetmesine ve yerleşim yerlerinde büyük bir yıkıma yol açtı.
46.4B
HİCRİ: 25 Zilhicce 1373
RUMİ:9 Mart 1442
Eskişehir'in Dede Mahallesi'ne düşen askeri uçak, pilotla birlikte toplam 10 kişinin hayatını kaybetmesine ve yerleşim yerlerinde büyük bir yıkıma yol açtı.
Yorumlar
Yorumlar 0
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız .
Tarih Navigasyonu
Bu tarihi (25 Agustos) farklı açılardan keşfedin:
Şu an sessizlik hakim...