Tarihte Bugün TB Galatasaray Eurocupı Kazanan Ilk Türk Takımı Oldu

27 Nisan 2016 / 7 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
24 Nisan
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Nisan
Bu Ay Doğanlar
Nisan
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Bu olay; Tarihte Bugün bilinmesi gereken ilk 3 olay içerisindedir.


Galatasaray Eurocupı Kazanan Ilk Türk Takımı Oldu

Galatasaray Odeabank, deplasmanda 66-62 yenildiği Fransız ekibi Strasbourg'u Abdi İpekçi'de 78-67 yendi. Eurocup'ı kazanan ilk Türk takımı oldu.

OLAY 7 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 27 Nisan 2016 Galatasaray Eurocupı Kazanan Ilk Türk Takımı Oldu
Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, ULEB Eurocup Final serisi ikinci maçında Strasbourg ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan mücadeleden Galatasaray Odeabank 78-67’lik skorla galip ayrılarak Eurocup’ta şampiyon oldu ve gelecek sezon Euroleague’e doğrudan katılım hakkı elde etti.

Galatasaray Odeabank maça Sinan Güler – Göksenin Köksal – Blake Schilb – Vladimir Micov – Stephane Lasme beşiyle başladı. Konuk ekip Strasbourg ise Rodrigue Beaubois – Louis Campbell – Kyle Weems – Mardy Collins – Bangaly Fofana beşiyle parkedeydi. Galatasaray Odeabank maça Blake Schilb – Vladimir Micov – Sinan Güler’in peş peşe üç üçlüğüyle başladı. Rakip Strasbourg ise Mardy Collins’ın iki sayılık basketiyle cevap verirken üç dakikalık bölümde Strasbourg koçu Vincent Collet molasına başvurdu (11-2). Mola dönüşünde 4-0’lık seri daha bulan Galatasaray, maça 15-2’lik skorla başlamış oldu. Bu bölümün ardından hücumları dengeleyen taraf Strasbourg olurken, çeyrek boyunca Galatasaray’ın etkili oyunu sürdü ve ilk çeyrek 27-16 Sarı-Kırmızılıların lehine sonuçlandı.

Taraftarının büyük desteğiyle ikinci çeyreğe etkili giren taraf Galatasaray Odeabank oldu. Üç buçuk dakikalık bölüm geride kalırken Sarı-Kırmızılılar 35-22 üstün durumdaydı. Vladimir Micov’un asistinde Stephane Lasme smacı vurarak farkı açmaya devam edince Strasbourg koçu Vincent Collet’den 05.26’da mola geldi (37-24). Bu bölümden itibaren çeyreğin bitimine üç buçuk dakika kala Strasbourg 10-0’lık seri yakalayınca bu kez Ergin Ataman’dan bir mola geldi (37-34). Molanın ardından hücum temposunu yeniden bulan Sarı-Kırmızılılar’da Schilb – Micov ikilisiyle 6-0’lık seri yakalandı. Kalan sürede konuk ekip ise bir sayı buldu ve ikinci çeyrek 43-35 Galatasaray Odeabank lehine sonuçlandı.

Göksenin Köksal’ın üçlükleriyle üçüncü çeyreğe iyi başlayan taraf Galatasaray Odeabank oldu. Üç dakikalık bölümde skor 51-37’ye gelirken Strasbourg 7-0’lık seriyle buna iyi cevap verdi ve skoru 51-44’e getirdi. Stephane Lasme ile pota altını etkili kullanan ve savunma sertliğini arttıran Sarı-Kırmızılılar, çeyreğin bitimine 02.24 kala durumu 57-47’ye getirdi. Kalan sürede gelen karşılıklı basketlerle final periyoduna 61-54 Galatasaray Odeabank üstünlüğüyle girildi.

Dördüncü çeyrek Errick McCollum’un büyük performansına sahne oldu. Konuk ekip bir ara farkı beş sayıya kadar düşürürken McCollum’dan gelen beş sayılık katkıyla skor 66-56’ya geldi ve Strasbourg koçu Vincent Collet molasına başvurdu. Mola dönüşünde Romain Duport ile üç sayılık basket bulan Strasbourg’a Stephane Lasme peş peşe sayılarla cevap verdi (06.14). Bu bölümlerde hücumda sorumluluğu Errick McCollum aldı. Sinan Güler’in savunmada çaldığı topu Errick McCollum hücumda asiste dönüştürdü. Köşeden bulduğu üçlükle skor 73-60’a geldi ve Vincent Collet bir mola daha aldı. Molanın ardından Strasbourg 7-0’lık seriyle cevap verdi (02.48). Kalan bölümlerde ritim bir nebze düşse de Galatasaray Odeabank rakibine geri dönüş şansı tanımadı ve mücadeleden 78-67’lik skorla galip ayrılarak Eurocup şampiyonu oldu.



İSTATİSTİKLER

Blake Schilb 11 sayı – 5 ribaund – 2 asist,

Errick McCollum 16 sayı – 5 ribaund – 2 asist,

Vladimir Micov 7 sayı – 3 ribaund – 5 asist,

Stephane Lasme 16 sayı – 10 ribaund,

Sinan Güler 14 sayı – 8 ribaund – 6 asist,

Göksenin Köksal 8 sayı – 3 ribaund,

Chuck Davis 6 sayı – 2 ribaund



STRASBOURG

Mardy Collins 16 sayı – 4 ribaund – 5 asist,

Rodrigue Beabois 5 sayı – 2 asist,

Paul Lacombe 5 sayı – 2 ribaund – 3 asist,

Jeremy Leloup 5 ribaund,

Louis Campbell 10 sayı – 3 ribaund – 2 asist,

Bangaly Fofana 9 sayı – 5 ribaund – 2 asist,

Kyle Weems 7 sayı – 6 ribaund – 1 asist,

Romain Duport 8 sayı – 3 ribaund,

Matt Howard 7 sayı – 1 asist
Galatasaray Eurocupı Kazanan Ilk Türk Takımı Oldu





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 24 Nisan

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org