1986 yılında düzenlenen 23. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türk sinemasının modernleşme sürecindeki en önemli dönemeçlerinden biri olarak kayıtlara geçti. Yarışmanın jürisi, Atıf Yılmaz'ın yönetmenliğini üstlendiği ve fantastik öğeler barındıran "Aaah Belinda" filmini "En İyi Film" seçerek Altın Portakal ile ödüllendirdi. Film, dönemin toplumsal yapısını ve kadın kimliğini mizahi, sürreal bir dille ele almasıyla büyük beğeni topladı.
"Aaah Belinda", festivalde sadece en iyi film ödülüyle kalmayıp, başrol oyuncusu Müjde Ar'a "En İyi Kadın Oyuncu" ve Atıf Yılmaz'a "En İyi Yönetmen" ödüllerini de kazandırdı. Bu başarı, Türk sinemasında 1980'li yıllarda yükselişe geçen "kadın filmleri" akımının ve yenilikçi anlatım tekniklerinin ulusal düzeyde tescillenmesi anlamına geliyordu. Festival, o yıl Türk sinemasının sanatsal derinliğini ve tür çeşitliliğini kanıtlayan bir platform görevi gördü.
TB Arşiv Kaydı #81700
28
Ekim
1986
40 Yıl Önce
23. Antalya Altın Portakal Film Festivali Sonuçlandı
23. Antalya Ulusal Altın Portakal Film Yarışması'nda Atıf Yılmaz’ın yönettiği "Aaah Belinda" filmi en iyi film ödülünü kazandı. Türk sinemasının bu yenilikçi eseri festivalin en prestijli ödülüne layık görüldü.
39.6B
HİCRİ: 23 Safer 1407
RUMİ:9 Mart 1442
23. Antalya Ulusal Altın Portakal Film Yarışması'nda Atıf Yılmaz’ın yönettiği "Aaah Belinda" filmi en iyi film ödülünü kazandı. Türk sinemasının bu yenilikçi eseri festivalin en prestijli ödülüne layık görüldü.
Yorumlar
Yorumlar 0
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız .
Tarih Navigasyonu
Bu tarihi (28 Ekim) farklı açılardan keşfedin:
Şu an sessizlik hakim...