Tarihte Bugün TB Kemal Kılıçdaroğlu Elindeki Belgeleri Açıkladı

28 Kasım 2017 / 6 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
20 Nisan
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Nisan
Bu Ay Doğanlar
Nisan
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

Kemal Kılıçdaroğlu Elindeki Belgeleri Açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu, kardeşi, eniştesi, ve dünürüne ait olduğunu iddia ettiği ve yurtdışına milyonlarca dolar para transferini içeren belgeleri açıkladı. Cumhurbaşkanı avukatı iddiaların tamamı yalan, belgelerin tamamı sahtedir şeklinde açıklamada bulundu

OLAY 6 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 28 Kasım 2017 Kemal Kılıçdaroğlu Elindeki Belgeleri Açıkladı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısın para transferlerine ait belgeleri paylaştı.

1 sterlin sermaye ile vergi cenneti Man adasında kurululan şirkete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eniştesi Ziya İlgen 2.5 Milyon, kardeşi Mustafa Erdoğan 5 Milyon, Oğlu Burak Erdoğan 3.7 milyon, Dünürü Osman kefenci 2.2 Milyon, Özel kalem Müdürü Mustafa Gündoğan 1.5 Milyon dolar para gönderdiğini elindeki belgeleri göstererek ifade etti.

Kılıçdaroğlu:


Kemal Kılıçdaroğlu Elindeki Belgeleri Açıkladı

1 Ağustos 2011, Man adası devletinde bir şirket kurulur. Evet küçücük bir ada. Burada bir şirket kurulur, Belvev Limited Şirket. Onun kuruluş senedi de bizde. Noter tasdikini onlar yapmış, ben yapmadım. Bu şirket 1 ağustos 2 Ağustos tarihlerinde yönetim kurulu toplantısı yapar.

Bir kişiden oluşmaktadır, Sıtkı Ayan. O yönetim kurulu toplantılarının tutanakları da bizde. Ayrıca bu kişinin 1 sterlinlik, yönetim kurulu bir kişi, Sıtkı Ayan. Adresini de vereyim, Reşitpaşa caddesi, yol sokak Sarıyer-İstanbul. 1 sterlinlik bir şirket. Ona ait olduğuna dair, hem Türkiye’den hem de Man Adası'nın kayıtları var. 15 Kasım 2011’de bu şirketi Kasım Öztaş’a devreder. Kasım Öztaş kimdir? Sait Halimpaşa caddesi – Yeniköy-İstanbul adresinde oturuyor. Ben Erdoğan’a bir soru soruyorum, tekrar. Sıtkı Ayan kimdir tanıyor musun? Eminim benden çok daha iyi biliyorsun kim olduğunu. Peki bu Kasım Öztaş’ı tanıyor musun?

Bu şirketin bütün kayıtları bizim elimizde. Diyeceksiniz ki bu şirket, bu şirkete para gitti mi? Para gitti mi? Evet gitti. 15-12.2011 tarihinde Ziya İlgen, 2,5 milyon dolar Belvey şirketine para gönderiyorlar. 1 sterlinlik, 1 kişilik. 15.12.2011 tarihinde Mustafa Erdoğan, 2,5 milyon dolar para gönderiyor. Niye gönderir senin kardeşin? Gariban ölüsü için kefen alırken yüzde 18 öder, sen 2,5 milyonu nasıl gönderiyorsun. 26,12-2011 tarihi Ziya İlgen 1 milyon 250 bin para gönderir. Mustafa Erdoğan 1 milyon 250

27.12.2011 Osman Ketenci, dünür dedim ya. Bu da 1 milyon 250 bin dolar gönderiyor. Mustafa Gündoğan, 1 milyon 250 bin. Dedim ya eski özel kalem müdürü. 28.12.2011 Osman Ketenci 1 milyon dolar. Ahmet Burak Erdoğan, oğlu. 1 milyon 450 bin dolar.

Ahmet Burak Erdoğan, 2 milyon 300 bin dolar gönderiyor. Şimdi diyecekler ki, bunların belgesi var mı? Bütün bu paraların swift mesajları elimizde. Diyeceksiniz ki, bu swift mesajı ne demek. Bankacılara sorduk, yurtdışına dolar gönderirken bu mesajla gönderiyorsunuz. Hepsi elimizde. Bu beni tatmin etmez dedim. Ne lazım bana? Bankaların dekontu lazım dedim. Bu paranın gönderildiği dekontlar. Şimdi diyecekler ki, bu belgeler, ajan verdi şudur budur. Bunların tamamı bankaların resmi kayıtlarıdır. O şirketlerin de kayıtlarında var. hepsinde var, hiç sağa sola kaçmaya gerek yok. Haysiyetli bir adamsan gereğini yapacaksın, nokta.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel ise bir açıklama yaptı:


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, "Kılıçdaroğlu tarafından müvekkillerim hakkında ileri sürülen iddiaların tamamı yalan, gösterdiği kağıtların da tamamı sahtedir. Kılıçdaroğlu, söz konusu kağıtları mesai bitimine kadar derhal bir Cumhuriyet savcılığına vermeli ve suç duyurusunda bulunmalıdır" dedi.

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal:


Türkiye'ye karşı ABD'li bazı çevrelerin yürüttüğü operasyonların artık eylem birliğine dönüşmüş durumda. Amerika'da yürütülen çalışmaları yapılan bazı eylemlerin Türkiye ayağını Kılıçdaroğlu'nun CHP'si oluşturuyor. Amerika'daki eylemlerle eş zamanlı olarak içerdeki açıklamalarını görüyoruz. Bir kez daha kendi iftirasında ve yalanında boğulacaktır. Cumhurbaşkanımız ve ailesiyle ilgili çirkin iftiraların hakikati ortaya çıkacaktır. Kılıçdaroğlu ve siyaset anlayışı, siyaset tarihimizin çöplüğünde yerini alacaktır.





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 20 Nisan

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org