3 Mart 1994 tarihinde Türkiye'nin en tanınmış köşe yazarlarından ve spor yorumcularından biri olan Hıncal Uluç, İstanbul’un Levent semtindeki bir akaryakıt istasyonunda silahlı saldırıya hedef oldu. Aracına bindiği sırada gerçekleştirilen saldırıda Uluç, bacağından kurşunlanarak yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Olayın hemen ardından başlatılan emniyet soruşturmasında, saldırganların kaçtığı otomobilin plakası üzerinden çarpıcı bir bağlantıya ulaşıldı.
Yapılan incelemeler sonucunda, saldırıda kullanılan aracın yeraltı dünyasının önde gelen isimlerinden Alaattin Çakıcı'nın eşi Uğur Çakıcı'ya ait olduğu tespit edildi. Bu gelişme, saldırının sıradan bir asayiş vakası olmanın ötesinde, 1990'lı yılların Türkiye'sinde sıkça tartışılan medya ve yeraltı dünyası arasındaki gerilimli ve karanlık ilişkilerin bir yansıması olarak kayıtlara geçti.
Hıncal Uluç'a yönelik bu suikast girişimi, Türkiye'de basın özgürlüğü ve gazetecilere yönelik fiziksel tehditler açısından önemli bir örnek teşkil etti. Olay, dönemin devlet-mafya-medya üçgenindeki karmaşık ilişkilerinin kamuoyunda geniş çapta sorgulanmasına neden olurken, Uluç tedavisinin ardından uzun yıllar boyunca medya kariyerine devam ederek Türk basın tarihindeki etkisini sürdürdü.
TB Arşiv Kaydı #18410
4
Mart
1994
32 Yıl Önce
Gazeteci Hıncal Uluç'un Silahlı Saldırıya Uğraması
Gazeteci Hıncal Uluç, İstanbul Levent'te bir benzin istasyonunda uğradığı silahlı saldırı sonucu bacağından yaralandı; olayda kullanılan aracın Alaattin Çakıcı'nın eşine ait olduğu belirlendi.
15.8B
HİCRİ: 21 Ramazan 1414
RUMİ:17 Şubat 1442
Gazeteci Hıncal Uluç, İstanbul Levent'te bir benzin istasyonunda uğradığı silahlı saldırı sonucu bacağından yaralandı; olayda kullanılan aracın Alaattin Çakıcı'nın eşine ait olduğu belirlendi.
Yorumlar
Yorumlar 0
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız .
Tarih Navigasyonu
Bu tarihi (4 Mart) farklı açılardan keşfedin:
Şu an sessizlik hakim...