Tarihte Bugün TB DiSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi silahlı saldırı

5 Ekim 2009 / 14 yıl önce

Erteleme
Unutma
Hatırla
Günlük Yaz...
Kendine Bir
İyilik Yap
GELECEĞE Mesaj gönder 10 Yıl Sonraki SEN 2034 SENİ BEKLİYOR
Tarihte Bugün
19 Nisan
Bugün
Ölenler
Bugün
Doğanlar
Bu Yıl Olanlar
2024
Bu Yıl Ölenler
2024
Bu Ay Ölenler
Nisan
Bu Ay Doğanlar
Nisan
Geçen Yıl Olanlar
2023
Geçen Yıl Ölenler
2023

Gazete Manşetleri

Burçlar

Yaş Hesapla

Gezegen Saatleri

Hicri Bugün

Tarihten Kesitler

DiSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi silahlı saldırı

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İstanbul Şişli'de bulunan sendika genel merkezindeki odasında silahlı saldırıya uğradı.

OLAY 14 yıl önce   tarihtebugun.org

OLAY Tarihte Bugün: 5 Ekim 2009 DiSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi silahlı saldırı
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Süleyman Çelebi'ye saldırı. Çelebi ayağından vuruldu, saldırgan yakalandı.

Şişli'deki DİSK Binası'nda gerçekleşen saldırıdan sonra Süleyman Çelebi, hastaneye kaldırıldı. Çelebi'ye ilk müdahalenin yapıldığı ve ameliyata alınacağı bildirildi.

Saldırganın adının Rıza Tunçbilek olduğunu belirtildi. Tunçbilek'in zaman zaman DİSK binasında görüldüğü belirtiliyor. Ancak saldırganın bu saldırıyı neden gerçekleştirdiğine dair net bir bilgi yok. Saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığı da iddialar arasında.

Süleyman Çelebi'nin odasında silahlı saldırıya uğradığı ve sol bacağında 3-4 kurşun olduğu ifade ediliyor.

Saldırganın DİSK Başkanı Çelebi'den randevu alarak DİSK binasına geldiği ve randevu saatini bekledikten sonra odasına girdiği Çelebi'den para istediği belirtiliyor.

Saldırıya tanıklık eden DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, saldırganın akli dengesinin yerinde olmadığını ve bir dönem Süleyman Çelebi ile aynı mahallede oturduğunu söyledi.

Görgün, 50'li yaşlardaki saldırganın hazırlıklı geldiğini ve para istedikten sonra silahını çıkararak bir anda ateş etmeye başladığını belirtti.

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Uğradığı silahlı saldırı sonucu ayağından yaralanan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, hastanede tedavi altına alındı.Alınan bilgiye göre, Şişli’deki sendika genel merkezinde uğradığı silahlı saldırı sonucu sol ayağına birkaç kurşun isabet eden Çelebi, Çağlayan’daki Florance Nightingale Hastanesine kaldırıldı.Çelebi’nin hayati tehlikesinin bulunmadığı ve şu an röntgen ve MR çekimlerinin yapıldığı bildirildi. Çelebi'nin iki bacağında da kurşun yaraları olduğu bildirildi.

4 YIL CEZAEVİNDE YATTI

1980 yılında DİSK Örgütlenme Daire Başkanlığı’na seçildi. 12 Eylül Darbesi sonrası DİSK davasında yargılanarak 4 yıl cezaevinde yattı. DİSK’in tekrar faaliyete geçmesiyle aktif sendikacılığa geri döndü. 1991 yılında Ahmet Fehmi Işıklar dan sonra DİSK Genel Sekreteri seçildi. 1999 Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında Tekstil-İş Başkanı Rıdvan Budak ’ın görevini devraldı. 28-30 Temmuz 2000’de yapılan DİSK 11. Genel Kurulu'nda başkan seçildi.

VALİ GÜLER: 6-7 KURŞUN GİRİŞİ VAR

Şüphelinin ruhsatsız silahıyla, iki şarjör ve yanında 37 mermiyle randevuya geldiğini belirten İstanbul Valisi Muammer Güler, saldırı sonucu yaralanan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi'yi ziyaret için geldiği Florence Nightingale Hastanesi'nden çıkışında da gazetecilere açıklamada bulundu.

Güler, "Kendisi ameliyata alındı. Sağ ve sol ayak bileğinde 6-7 kurşun girişi ve çıkışı tespit etmişler. Yine sağ ve sol ayak bilek altında küçük kemiklerde birer çekirdek var. Buna bağlı olarak da iki ayakta kırıklar var. Ancak hayati fonksiyonları etkileyecek veya ameliyat sonrası fonksiyon bozukluğuna neden olmayacağı görünüyor. Bu sevindirici. Kendisinin sağlık durumu iyi. Daha sonra ifadesi alınacak. Zanlının ifadesi alınacak olayın neden olduğu ortaya çıkacak." dedi.

Başlangıçta olayda bir siyasi sebebin olmadığının görüldüğünü belirten Güler, "Saldırının IMP Toplantılarının yapılışına denk gelmesiyle" ilgili sorulara, "Şu aşamada ben o işlere girmem" yanıtını verdi. Zanlının akli dengesinin yerinde olup olmadığının sorulması üzerine de Güler, "Henüz tespit edilmiş bir bilgi yok" dedi.

Bu arada, DİSK'ten yapılan yazılı açıklamada, saldırının nedeninin bilinmediği belirtilerek, şöyle denildi: "Genel Başkanımız Süleyman Çelebi'ye 14.30'da, silahlı bir saldırı yapıldı. Şahsın kim olduğunu ve saldırının nedenini bilmiyoruz. Saldırgan meczup mudur, bir kiralık katil midir, ya da olay tertip midir, bilemiyoruz. Ülkemizin hassas bir dönemden geçtiği bu günlerde herkes çok dikkatli olmaldıdır. Kamuoyunun sağlık bilgi alabilmesi için herkesi özenli davranmaya davet ediyoruz. Bütün DİSK ailesine tüm emek ve demokrasi güçlerine geçmiş olsun diyoruz. Geçmiş olsun dileklerini ileten tüm dostlarımıza teşekkür ederiz"denildi.





DİKKAT! Yorum yazmak için üye girişi gereklidir.
Ziyaretçi Ücretsiz Üyelik
Tablodan Kolay Erişim (Tablo Linkleri) -
Yorum Gönderme -
Profil Sayfası Oluşturma -
Olay Takip Sistemi -
Günlük E-Posta Alımı -
Sıralama (Başlık, Görsel, Yıllık, Aylık, Günlük, Türe Göre) -
Duyuru Bilgisi -
Günlük Yaz -
Kendi Tarihte Bugün Sayfanı Oluştur -
Geleceğe Mesaj Gönder -
Reklamsız İçerik
Giriş SEN DE KATIL
Arama
Tarihte Bugün 19 Nisan

Tarihte Bugün Bugün Doğanlar Bugün Ölenler





















Sitenize Tarihte Bugün Ekleyin

Tarihte Bugün ® | www.tarihtebugun.org