Alessandro Volta, 18. yüzyılın en önemli bilim insanlarından biri olarak elektrik alanındaki çalışmalarıyla bilim tarihinde yeni bir çığır açmıştır. 1745 yılında Como'da dünyaya gelen Volta, genç yaşlardan itibaren doğa bilimlerine, özellikle de elektrik fenomenine büyük ilgi göstermiştir. Bilimsel kariyeri boyunca yürüttüğü titiz deneyler, onu statik elektrikten sürekli akım elde etme arayışına yönlendirmiş ve bu süreçte metan gazını keşfeden ilk kişi olarak kimya alanında da adını duyurmuştur.
Volta'nın en büyük başarısı, 1800 yılında icat ettiği ve kendi adıyla anılan 'Voltaik Pil'dir. Luigi Galvani'nin 'hayvansal elektrik' teorisine karşı geliştirdiği bu icat, kimyasal reaksiyonlar yoluyla sürekli elektrik akımı üretilebileceğini kanıtlamıştır. Bu buluş, telgrafın icadından modern elektroniğe kadar uzanan teknolojik devrimin temel taşı olmuş ve Napolyon Bonapart gibi dönemin liderleri tarafından büyük takdirle karşılanmıştır.
5 Mart 1827'deki vefatı bilim dünyası için büyük bir kayıp olsa da, Alessandro Volta'nın ismi elektrik potansiyeli birimi olan 'Volt' ile ölümsüzleşmiştir. Bilimsel yönteme olan bağlılığı ve deneysel fiziğe katkıları, onu modern teknolojik medeniyetin mimarlarından biri haline getirmiştir. Bugün kullandığımız her türlü taşınabilir enerji kaynağının kökeninde Volta'nın iki yüzyıl önce gerçekleştirdiği bu deha ürünü çalışmalar yatmaktadır.
TB Arşiv Kaydı #136710
5
Mart
1827
Ölüm
199 Yıl Önce
İtalyan Fizikçi ve Pilin Mucidi Alessandro Volta’nın Vefatı
Modern elektrik biliminin öncüsü ve ilk elektrik pilinin mucidi İtalyan fizikçi Alessandro Volta, bilim dünyasına bıraktığı devrim niteliğindeki mirasın ardından hayatını kaybetti.
2.2B
HİCRİ: 6 Şaban 1242
RUMİ:21 Şubat 1442
Modern elektrik biliminin öncüsü ve ilk elektrik pilinin mucidi İtalyan fizikçi Alessandro Volta, bilim dünyasına bıraktığı devrim niteliğindeki mirasın ardından hayatını kaybetti.
Yorumlar
Yorumlar 0
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız .
Tarih Navigasyonu
Bu tarihi (5 Mart) farklı açılardan keşfedin:
Şu an sessizlik hakim...