1975 yılının Temmuz ayında gerçekleşen bu ziyaret, Holokost'un yarattığı derin travmaların ardından İsrail ve Almanya arasındaki ilişkilerin normalleşmesi yolunda atılan en kritik adımlardan biri olarak kabul edilir. Yitsak Rabin'in Bonn ziyareti, bir İsrail Başbakanı'nın Alman topraklarına gerçekleştirdiği ilk resmî seyahat olma özelliğini taşımaktadır.
Ziyaret sırasında Rabin, Batı Almanya Başbakanı Helmut Schmidt ile bir araya gelerek Orta Doğu'daki barış süreci, ekonomik yardımlar ve güvenlik iş birliği konularını ele almıştır. Görüşmelerde, geçmişin acı hatıralarına rağmen stratejik ortaklığın önemi vurgulanmış ve Almanya'nın İsrail'in güvenliğine olan taahhüdü yinelenmiştir.
Bu tarihî buluşma, iki devlet arasındaki "özel ilişkilerin" kurumsallaşmasına zemin hazırlamıştır. Rabin'in ziyareti, sadece diplomatik bir temas değil, aynı zamanda tarihsel bir uzlaşma çabası olarak dünya siyasi tarihindeki yerini almıştır.
TB Arşiv Kaydı #55440
8
Temmuz
1975
51 Yıl Önce
Yitsak Rabin’in Tarihî Batı Almanya Ziyareti
İsrail Başbakanı Yitsak Rabin, Batı Almanya'yı ziyaret eden ilk İsrail Başbakanı olarak iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerde yeni ve sembolik bir dönemi başlattı.
73.6B
HİCRİ: 28 Cemaziyelahir 1395
RUMİ:25 Şubat 1442
İsrail Başbakanı Yitsak Rabin, Batı Almanya'yı ziyaret eden ilk İsrail Başbakanı olarak iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerde yeni ve sembolik bir dönemi başlattı.
Yorumlar
Yorumlar 0
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız .
Tarih Navigasyonu
Bu tarihi (8 Temmuz) farklı açılardan keşfedin:
Şu an sessizlik hakim...