Üniversite bünyesinde bir araya gelen bir grup öğrenci, modern sosyal ilişkiler ve iletişim dinamiklerini bilimsel bir çerçevede ele almak amacıyla "flört" konulu bir panel organize etti. Ancak etkinliğin kamuoyuna duyurulmasının ardından İstanbul Valiliği, yasal yetkilerini kullanarak toplantının yapılmasına müsaade etmedi. Bu karar, ilgili akademik çevrede ve öğrenci toplulukları arasında geniş yankı uyandırdı.
Söz konusu yasaklama kararı, üniversite özerkliği ve ifade özgürlüğü bağlamında ciddi tartışmaları beraberinde getirdi. Öğrenciler ve çeşitli sivil toplum kuruluşları, akademik bir tartışma zemininin engellenmesini eleştirirken; bu olay, Türkiye'deki sosyal yaşam üzerindeki idari denetimin ve öğrenci hareketlerinin tarihsel sürecindeki önemli kısıtlama örneklerinden biri olarak kayıtlara geçti.
TB Arşiv Kaydı #39850
9
Mayis
1958
68 Yıl Önce
İstanbul Valiliği'nin 'Flört' Konulu Paneli Yasaklaması
İstanbul Valiliği, üniversite öğrencilerinin düzenlemeyi planladığı 'flört' konulu akademik paneli, toplum yapısı ve kamu düzeni gerekçeleriyle yasaklayarak toplantının gerçekleşmesine izin vermedi.
54.0B
HİCRİ: 19 Şevval 1377
RUMİ:17 Şubat 1442
İstanbul Valiliği, üniversite öğrencilerinin düzenlemeyi planladığı 'flört' konulu akademik paneli, toplum yapısı ve kamu düzeni gerekçeleriyle yasaklayarak toplantının gerçekleşmesine izin vermedi.
Yorumlar
Yorumlar 0
Yorum yapmak için giriş yapmalısınız .
Tarih Navigasyonu
Bu tarihi (9 Mayis) farklı açılardan keşfedin:
Şu an sessizlik hakim...