12 Eylül 1980 Askeri Darbesi
Bu konu hakkındaki kayıtlar.
Görsel Arşiv
Tüm Kayıtlar
Şerafettin Elçi'nin Kürt Kimliği Açıklaması ve Ankara'daki Siyasi Yankıları
Bayındırlık Bakanı Şerafettin Elçi, 'Türkiye'de Kürtler vardır, ben de bir Kürdüm' diyerek dönemin siyasi tabularını yıktı ve Ankara'da büyük bir siyasi krizin fitilini ateşledi.
İbrahim Denizciler Türk-İş Genel Başkanlığına Seçildi
İbrahim Denizciler Türk-İş Genel Başkanlığına, Sadık Şide ise yeniden genel sekreterliğe seçilerek konfederasyonun 1970'li yılların sonundaki yeni yönetim kadrosunu oluşturdu.
Türkiye'de Sıkıyönetimin Kapsamının Genişletilmesi ve Süre Uzatımı
13 ilde devam eden sıkıyönetim uygulaması iki ay süreyle uzatılırken, artan toplumsal olaylar ve güvenlik gerekçeleriyle 6 yeni ilde daha sıkıyönetim ilan edildi.
İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı'nın 1 Mayıs Kutlamalarını Yasaklaması
İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı, artan siyasi gerilimi ve güvenlik endişelerini gerekçe göstererek 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının şehir genelinde yapılmasını tamamen yasakladığını resmen bildirdi.
DİSK Yöneticilerinin 1 Mayıs Yasağı Nedeniyle Gözaltına Alınması
İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı'nın 1 Mayıs kutlamalarını yasaklama kararına uymayacaklarını açıklayan DİSK Genel Başkanı ve dört sendika yöneticisi emniyet güçleri tarafından gözaltına alındı.
Bülent Ecevit'in CHP 24. Olağan Kurultayı'nda Yeniden Genel Başkan Seçilmesi
Bülent Ecevit, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 24. Olağan Kurultayı'nda delegelerin büyük desteğini alarak yeniden genel başkan seçildi ve partideki liderliğini perçinledi.
DİSK Genel Başkanı Abdullah Baştürk ve Yöneticilerinin Hapis Cezasına Çarptırılması
DİSK Genel Başkanı Abdullah Baştürk ve yedi sendika yöneticisi, halkı suç işlemeye tahrik ettikleri gerekçesiyle yargılandıkları davada yedişer gün hapis cezasına mahkûm edildi.
Ankara'da MİSK Eğitim Merkezine Bombalı Saldırı ve MHP Genel Merkezinin Taranması
Ankara'da Milliyetçi İşçi Sendikaları Konfederasyonu Eğitim Merkezi bombalı saldırıya uğradı ve Milliyetçi Hareket Partisi genel merkezi kimliği belirsiz kişilerce silahla tarandı.
Milliyetçi Hareket Partisi Hakkında Adli Soruşturma Başlatılması
Cumhuriyet Başsavcılığı, 6 Temmuz 1979 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'nin siyasi faaliyetlerini ve yasal statüsünü incelemek amacıyla kapsamlı bir adli soruşturma başlattı.
TÖB-DER Giresun Bölge Avukatı Alaattin Aydemir’in Öldürülmesi
Tüm Öğretmenler Birleşme ve Dayanışma Derneği (TÖB-DER) Giresun bölge avukatı Alaattin Aydemir, Türkiye’nin siyasi şiddet sarmalında olduğu bir dönemde uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetti.
0
1
Ölenler
-
1979, 11 Eyl Prof. Dr. Fikret Ünsal Suikastı