12 Mart 1971 Muhtırası
Bu konu hakkındaki kayıtlar.
Görsel Arşiv
Tüm Kayıtlar
Türkiye İşçi Partisi Davası ve Mahkumiyet Kararları
Türkiye İşçi Partisi davası sonuçlandı ve aralarında Behice Boran’ın da bulunduğu 102 kişi, Türk Ceza Kanunu’nun 141. ve 142. maddeleri uyarınca çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı.
Nihat Erim'in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Yargıçlığı Adaylığından Çekilmesi
12 Mart dönemi başbakanı Nihat Erim, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye Yargıçlığı adaylığından, kendisine yönelik yükselen yoğun uluslararası ve yerel tepkiler sonucunda çekildi.
Meclis'te İşkence Tartışması ve Bülent Ecevit'e Yönelik Saldırı
Başbakan Ferit Melen'in işkence iddialarını yalanlaması üzerine Bülent Ecevit'in gösterdiği sert tepki, Cumhuriyetçi Güven Partili milletvekillerinin Ecevit'e fiili saldırısıyla sonuçlandı.
Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı'ndan İhbar Ödülü Açıklaması
Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı, aranan şahısların yakalanmasına yardımcı olan ve ihbarda bulunan vatandaşlara 100 bin lira para ödülü verileceğini kamuoyuna açıkladı.
Mahir Çayan'ın Mirasına Sıkıyönetim Mahkemesi Tarafından El Konulması
12 Mart dönemi yargılamaları kapsamında, THKP-C lideri Mahir Çayan'a dedesinden intikal eden tüm mirasa sıkıyönetim mahkemesi kararıyla el konuldu.
İş Bankası Ankara Emek Şubesi Soygunu
Ankara'daki İş Bankası Emek Şubesi silahlı dört kişi tarafından soyuldu; İçişleri Bakanlığı olayın failleri olarak Deniz Gezmiş ve Yusuf Arslan'ın kimliklerini kamuoyuna duyurdu.
Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç'ın Siyasi Uyarısı ve TİP'in Tepkisi
Genelkurmay Başkanı Memduh Tağmaç, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik eleştirilere karşı sert bir uyarı yayımladı; Türkiye İşçi Partisi ise bu açıklamayı demokrasiye yönelik bir tehdit olarak nitelendirdi.