TARiHTE BUGÜN
YENİ
2026: Berlin'de Elektrik Sabotajı 2026: Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro Operasyonu 2026: Kış Olimpiyatları İtalya'da Başladı 2025: Ferdi Tayfur hayatını kaybetti 2024: Genco Erkal hayatını kaybetti 2024: Hamas lideri İsmail Haniye suikasti 2024: Kenan Işık hayatını kaybetti 2024: Erkan Yolaç hayatını kaybetti 2024: Ayten Gökçer Hayatını Kaybetti 2024: Ayla Algan hayatını kaybetti 2023: Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu Oldu 2023: Erkin Koray hayatını kaybetti. 2023: Voleybol Milletler Ligi Şampiyonu Filenin Sultanları Oldu Türkiye Altın Madalya Aldı 2023: Özkan Uğur hayatını kaybetti! 2023: KDV Zammı KDV 18’den 20’ye çıktı - Telefon kayıt harcı 20 bin TL oldu
2026: Berlin'de Elektrik Sabotajı 2026: Venezuela Devlet Başkanı Nicolás Maduro Operasyonu 2026: Kış Olimpiyatları İtalya'da Başladı 2025: Ferdi Tayfur hayatını kaybetti 2024: Genco Erkal hayatını kaybetti 2024: Hamas lideri İsmail Haniye suikasti 2024: Kenan Işık hayatını kaybetti 2024: Erkan Yolaç hayatını kaybetti 2024: Ayten Gökçer Hayatını Kaybetti 2024: Ayla Algan hayatını kaybetti 2023: Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı Filenin Sultanları Avrupa Şampiyonu Oldu 2023: Erkin Koray hayatını kaybetti. 2023: Voleybol Milletler Ligi Şampiyonu Filenin Sultanları Oldu Türkiye Altın Madalya Aldı 2023: Özkan Uğur hayatını kaybetti! 2023: KDV Zammı KDV 18’den 20’ye çıktı - Telefon kayıt harcı 20 bin TL oldu

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi

Bu konu hakkındaki kayıtlar.

12 Eylül 1980 Askeri Darbesi Koleksiyonu

Kenan Evren'in Kolluk Kuvvetleri Yasalarına İlişkin Açıklaması
Öne Çıkan 8 Mart 1979

Genelkurmay Başkanı Kenan Evren, İngiltere ziyareti sırasında Türk polis ve jandarmasının görev ve yetkilerini belirleyen yasaların yetersiz olduğunu...

Detayları Oku

Görsel Arşiv

Tüm Kayıtlar

14 Şub 1980
Genelkurmay Başkanı Kenan Evren’in İç Tehdit ve Sıkıyönetim Açıklaması

Genelkurmay Başkanı Kenan Evren, Türkiye’deki iç karışıklıklara karşı ordunun tutumunu açıklayarak kan dökülmemesi için müdahalenin kontrollü yapıldığını ve asıl tehdidin iç düşmanlar olduğunu belirtti.

15 Mar 1980
Bülent Ecevit'in Süleyman Demirel'e Yönelik 'Ayetullah' Benzetmesi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Bülent Ecevit, siyasi rakibi Süleyman Demirel'in yönetim anlayışını sert bir dille eleştirerek kendisini 'Ayetullah' olarak nitelendirdi ve büyük bir polemik başlattı.

26 Oca 1979
Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı'nın Polis Derneklerini Kapatma Kararı

Ankara Sıkıyönetim Komutanlığı; Pol-Der, Pol-Bir, Pol-Ens ve Tem-Der'in faaliyetlerini durdurarak emniyet teşkilatındaki siyasi kutuplaşmaya ve örgütlü yapılara askeri müdahalede bulundu.

11 Şub 1979
Alparslan Türkeş'in Siyasi Şiddet ve Sağ-Sol Çatışmasına İlişkin Açıklaması

MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş, Türkiye'deki anarşinin kaynağının komünist örgütler olduğunu belirterek sağ kesimin sistematik bir terör odağı olduğu yönündeki iddiaları kesin bir dille yalanladı.

8 Mar 1979

Genelkurmay Başkanı Kenan Evren, İngiltere ziyareti sırasında Türk polis ve jandarmasının görev ve yetkilerini belirleyen yasaların yetersiz olduğunu ve revize edilmesi gerektiğini belirtti.

19 Mar 1979
Süleyman Demirel'in Allende Benzetmesi ve Hükümete Yönelik Eleştirileri

Adalet Partisi lideri Süleyman Demirel, art arda gelen zamlar üzerine yaptığı açıklamada hükümetin gidişatını darbeyle devrilen Şili lideri Salvador Allende'nin son dönemine benzetti.

20 Nis 1979
Şerafettin Elçi'nin Kürt Kimliği Açıklaması ve Ankara'daki Siyasi Yankıları

Bayındırlık Bakanı Şerafettin Elçi, 'Türkiye'de Kürtler vardır, ben de bir Kürdüm' diyerek dönemin siyasi tabularını yıktı ve Ankara'da büyük bir siyasi krizin fitilini ateşledi.

22 Nis 1979
İbrahim Denizciler Türk-İş Genel Başkanlığına Seçildi

İbrahim Denizciler Türk-İş Genel Başkanlığına, Sadık Şide ise yeniden genel sekreterliğe seçilerek konfederasyonun 1970'li yılların sonundaki yeni yönetim kadrosunu oluşturdu.

25 Nis 1979
Türkiye'de Sıkıyönetimin Kapsamının Genişletilmesi ve Süre Uzatımı

13 ilde devam eden sıkıyönetim uygulaması iki ay süreyle uzatılırken, artan toplumsal olaylar ve güvenlik gerekçeleriyle 6 yeni ilde daha sıkıyönetim ilan edildi.

26 Nis 1979
İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı'nın 1 Mayıs Kutlamalarını Yasaklaması

İstanbul Sıkıyönetim Komutanlığı, artan siyasi gerilimi ve güvenlik endişelerini gerekçe göstererek 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamalarının şehir genelinde yapılmasını tamamen yasakladığını resmen bildirdi.

TB Keşfet
Tarihte Bugün Hesabım